Qualitherm-EPS TOP15: droogbouwsysteem voor vloerverwarming, slechts 15 mm opbouwhoogte

Qualitherm EPS TOP15

 

 

HEATNET BIEDT EEN DOORBRAAK OP GEBIED VAN DROOGBOUWSYSTEMEN!

DROOGBOUWSYSTEEM MET ISOLATIE MET EEN HOOGTE VAN SLECHTS 15 MM

Het 15 mm dunne droogbouw vloerverwarming systeem

Bij renovatie is een beperkte opbouwhoogte voor vloerverwarmingssystemen van essentieel belang.
Met het IDEAL TOP-15 systeem, bieden wij een ??vloerverwarmingssysteem met slechts 15 mm hoogte (incl. warmte-isolatie) voor droogbouw. Het TOP15 systeem onderscheidt zich door een hoge warmtecapaciteit en eenvoudige installatie.

Niet alleen bij renovatie is de opbouwhoogte van de vloerverwarming een belangrijk criterium. Tot nu toe waren minimale constructiehoogten in droogbouw slechts realiseerbaar met verliezen in verwarmingscapaciteit: de materialen die toegepast werden geleiden de warmte zeker niet optimaal.
Daarom is het nieuwe IDEAL TOP 15 ontwikkeld. Het verwarmingselement zelf is slechts 15 mm hoog en ontworpen voor de montage van een 12 mm verwarmingsbuis in de reeds voorgemonteerde thermische geleidende panelen.
Het toegepaste materiaal, aluminium lamellen, biedt een 4 maal hogere thermische geleidbaarheid in vergelijking met andere conventionele stalen plaatmateriaal. Daardoor wordt een hoge energie-efficiëntie van dit IDEAL TOP15 systeem gewaarborgd.

IDEAL TOP 15 maakt lage opbouw ook in droogbouw mogelijk

Tot nu toe was een lage opbouwhoogte alleen mogelijk als bijvoorbeeld noppen matten werden gebruikt (met daar overheen een egaline of dekvloerlaag).
De droogtijd van de natte massa verlengt onnodig de lengte van de bouwtijd en vaak is de isolatie van de ondergrond non-existent. Daardoor wordt warmte afgevoerd in de verkeerde richting en de vloerverwarming verliest een deel van zijn comfortfuncties.
Het IDEAL systeem, tot nu toe alleen leverbaar met een opbouwhoogte van 30 mm, maar nu ook met 15 mm hoogte, staat bekend om zijn lage opbouwhoogte in droogbouw vloerverwarming.
Het innovatieve IDEAL TOP 15 systeem zet deze traditie, in combinatie met STRONGBOARD FL (5 mm) of thermisch geleidende laag CompactFloor PRO12 (12 mm), voort en biedt daardoor een totale opbouwhoogte van slechts 25 - 35 mm (incl. Vloerbedekking).

Eenvoudige installatie IDEAL TOP 15 systeem

Het IDEAL TOP 15 systeem is goedgekeurd voor alle constructies. De omega vorm van het verwarmingsbuiskanaal maakt een eenvoudige bevestiging van de verwarmingsbuis met een uniforme legafstand van 150 mm mogelijk.
Door de geperforeerde snijlijnen, kunnen de element panelen gemakkelijk worden gesneden om op de juiste maat te worden gelegd.
Met een druksterkte van 240 kPa van de geïntegreerde thermische isolatie, is TOP 15 ook bestand tegen hoge belastingen.
De Euro-pallet geoptimaliseerd grootte van het systeem panelen van 1200 x 750 mm maakt IDEAL TOP 15 in het bijzonder geschikt voor het transport: er kan al meer dan 120 m² op één pallet worden geladen.
Het systeem bestaat uit een verwarmingselement en een combinatie element, waarvan de helft van elk bestaat uit lastverdelende elementen en de rand bouwplaten.

Een vloerverwarmingssysteem voor elk droogbouwproject

Het IDEAL vloerverwarmingssysteem onderscheidt zich door zijn flexibiliteit en kan bij elk bouwproject toegepast worden.
Dankzij de combinatie met innovatieve thermische geleidende lagen, kan een geringe inbouwhoogte worden bereikt voor renovatie, nieuwbouw en ook de herontwikkelingen. Snel opwarmen en afkoelen mogelijk, zodat een optimale kamertemperatuur kan worden bereikt met extreem lage verwarming watertemperaturen.
Dientengevolge is deze vorm van vloerverwarming niet alleen energiebesparend, maar ook milieuvriendelijk.

Het nieuwe verwarmingselement IDEAL Top15 met de thermische geleidende laag CompactFloor Pro12 (12 mm).
Opbouwhoogte 15 + 12 mm plus vloerbedekking.
Geschikt voor de toepassing van alle bekende vloerbedekkingen.
IDEAL TOP 15: 15 mm dik. Afmetingen: 1200 x 750 x 15 mm.
Het verleggen op een afstand van 150 mm.
240 kPa drukbelasting. 120 m² passen op een euro pallet.
Het leggen van het IDEAL TOP15 verwarmingselement op een vlakke ondergrond.
Kaderconstructie, top-afwerking en compenserende elementen zijn ook beschikbaar.
Systeem buizen met een buitendiameter van 12 mm worden als een verwarmingsbuis in het Top15 element toegepast.
Tevens zijn eventueel multi-layer metal-samengestelde, PE-RT en PEX systeembuizen ook geschikt.