Waarom EPS-400

Wat is een EPS?

EPS staat voor Expanded Polystyrene (geëxpandeerd polystyreen). EPS wordt vaak in grote blokken gemaakt, die vervolgens worden gezaagd, geschaafd en gebeeldhouwd tot de gewenste vorm/grootte. EPS heeft een hele reeks toepassingen, van verpakkingsmateriaal tot platen met een veel hogere drukvastheid, die o.a. bij vloerverwarming worden toegepast..

Wat is nu het verschil tussen deze EPS verpakkingsmaterialen en de EPS 400, die in een snel reagerend droogbouw vloerverwarmingssysteem wordt toegepast?
De toevoeging “400” geeft de mate van drukvastheid van het EPS materiaal aan: uitgedrukt in kilopascal, kPa.

Wat houdt die hoge waarde “kilopascal kPa” dan in? Eén kilopascal is duizend pascal (net als bij gram en kilogram). Een pascal wordt gemeten als de druk van 1 newton per vierkante meter. Helaas is één newton per vierkante meter heel weinig. De standaard atmosferische druk (of één atmosfeer) komt uit op 101,325 kPa. Honderdduizend maal één pascal. Daarom wordt er dus gemeten in kPa en niet gewoon Pa.

Het is wel de moeite waard om te weten hoeveel druk je vloer aankan.

Als uw vloer bestand is tegen 400 kPa, betekent dit dat uw vloer bestand is tegen het gewicht van een kleine militaire tank

Waarom gebruikt niet iedereen die vloerverwarmingspanelen geproduceerd van EPS-400?


image_pdfimage_print